Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2017. április 10., hétfő

Cukkinis lepény sajttal és sonkával tekerve

Az interneten láttam ezt a receptet valahol, de nem igazán voltak ott a hozzávalók mennyiségei, így tettem egy próbát. Kiszabadulva a télből, igazán üdítő egy ilyen könnyed, finom, zöldséges étel, amely tetszés szerint variálható ízlésünk szerint, attól függően, hogy mit tekernénk bele, mivel töltenénk meg.
Érdemes tehát nekilátni és próbálkozni, ízlésünk szerint variálni az alapot. Biztosan nem lesz csalódás...

Hozzávalók (2-4 személyre étvágytól függően):

2-3 darab közepes cukkini (összesen kb 40 dkg)
3-4 darab tojás (mérettől függő)
30 dkg sajt (ízlés szerint bármilyen, reszelhető sajt -esetemben: Gouda-
15 dkg szeletelt, ízlésünk szerinti sonka
só, bors

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd a reszelő legnagyobb lyukain lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd az ugyan úgy lereszelt sajt felét is beleforgatjuk (ne legyen túl száraz a massza, ha így érezzük, üssünk bele még egy tojást), majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (akkorába, amelyben kb 0,5 cm vastag lesz a "tészta") és 180 °C-on, légkeverésen megsütjük. Addig kell sütni, míg a tészta gyöngéd arany színt kap, ruganyos, már éppen átsült. Ez nagyjából 15-20 perc, de függ a vastagságtól, így érdemes folyamatosan figyelni. Ne süssük túl, mert eltörik majd a tekerésnél a későbbiekben.

Amikor a "tészta" megsült, kivesszük a sütőből, ráfektetjük a szeletelt sonkát, megszórjuk a maradék sajttal, feltekerjük és visszatoljuk a sütőbe újabb 10 percre, míg szép színt kap és a sajt megpuhul, elolvad a belsejében. Készen van.

Ízlésünk szerinti vastagságúra szeleteljük és fogyasztható. Magában, párolt rizzsel, krumplipürével, salátával, ahogy csak akarjuk. Mindenhogyan nagyon finom.

Érdemes kipróbálni...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...