Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2016. október 8., szombat

Könnyed nyári csirkemell

Ugyan vége a nyárnak, de fellelhetőek még frissen olyan zöldségek, amelyekből pillanatok alatt összedobhatunk egy gyors ebédet vagy vacsorát, amely színeiben és ízeiben is a nyárra emlékeztet. Padlizsán, cukkini, gomba, friss fűszernövények és lehet nosztalgiázva várni a következő nyári időszakot, amely sajnos még odébb van cseppet.

Hozzávalók (2 személyre):

1-1 kisebb cukkini, padlizsán
pár szem csiperke
néhány szem magozott zöld olívabogyó
1 kis fej lilahagyma
1 egész csirkemell filé
bazsalikom, kakukkfű, só, bors, olívaolaj

Elkészítése:

A lilahagymát nagyobb darabokra vágjuk, a padlizsánt és a cukkinit tetszőleges alakúra (de lehetőleg egyforma méretűre) vágjuk, a gombát, ha kisebb egyben hagyjuk, ha nagyobb, akkor négyrét vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon a hagymát megfuttatjuk, mehet rá a padlizsán és a cukkini, hamar puhára sütjük, ha a zöldségek elkészültek, akkor következhet az olívabogyó egészben, majd friss kakukkfű és bazsalikom, melyeket felaprítunk.

Párhuzamosan készülhet a csirkemell is. Az egész csirkemellet két felére szedjük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon közepes lángon átsütjük vigyázva, hogy ne szárítsuk ki. Aki nem biztos magában, pirítson neki kérget és tegye be a sütőbe 160 °C-on a hús méretétől függően 10-15 percre. Ha a hús megsült, pihentessük pár percet, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.

Tálaláskor legyező formában rendezzük el a húsdarabokat, halmozzuk mellé a zöldségköretet, díszítsük egy pár friss bazsalikom levéllel és indulhat a nosztalgiázás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...