Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2016. június 12., vasárnap

Crostata

Múltkor francia és hagymával, most olasz és mogyorókrémmel. Lepény. A tészta ugyan az. Az elkészítés még egyszerűbb. A fő különbség, hogy most egy finom édesség lesz a végeredmény, na és persze kalóriabomba. De vannak olyan napok, amikor szükség lehet rá.

Hozzávalók:

egy csomag gyúrt tészta (pite, vagy linzertészta, attól függ az elnevezés, hogy hol vesszük)
egy üveg (vagy kettő) Nutella, vagy hasonló mogyorókrém

piteforma

Elkészítése:

A piteformába helyezzük a kinyújtott állapotban kapható pitetésztát és a kis hullámokba belenyomkodjuk oldalt, hogy szép legyen a végeredmény. A felesleget levagdossuk (de ne pont a pereménél, mert a tészta zsugorodik kicsit sütéskor), majd elősütjük 10 perc alatt 190 °C-on légkeveréssel. Sütés előtt a tészta alját megszurkáljuk, de rakhatunk bele sütőpapírt, amibe valamilyen súlyt rakunk (pl. rizs, bab), hogy ne púposodjon fel. Ha kis színt kapott a tészta, rendben van.

Kiszedjük a sütőből, majd a pereméig rakjuk mogyorókrémmel. Attól függően, hogy mekkora formánk van, a mogyorókrém mennyisége is változó, nehéz előre megmondani. Ha a mogyorókrémet belesimogattuk, akkor a leeső tésztadarabokból vékony csíkokat vágunk (0,5-1 cm vastag) és a süti tetejét rácsos alakzatban kirakjuk vele. Ha kész, akkor mehet vissza a forró sütőbe, ahol az elősütés hőfokán nagyjából 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.

Hagyjuk teljesen kihűlni, kicsúsztatjuk a formából és fogyasztható. Nagyon tömény, de nagyon finom... Ha nincs otthon mogyorókrém, akkor lekvárral is készíthetjük, úgy is kiváló lesz. De mogyorókrémmel izgibb...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...