Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2016. május 15., vasárnap

Karalábéfőzelék

A karalábé csodás "megújuláson" ment át, gyerekkoromban gyakorlatilag nem lehetett olyat találni, ami ne lett volna fás, így elment az embernek a kedve a fogyasztásától. Manapság azonban nagyon finom karalábékat lehet kapni, amelyek egyáltalán nem fásak, finom zsengék, így öröm fogyasztani, öröm főzni vele. Található már a blogon töltött karalábé recept, most azonban egy nagyon egyszerű főzelék készült belőle. Néhány hozzávalóból egyszerűen és gyorsan. Érdemes a karalábét a konyhába vinni, akár nyersen is elrágcsálható, üdítő finomság.

Hozzávalók (2-4 személyre, étvágytól függően):

3 db közepes karalábé
1 púpozott evőkanál finomliszt
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 kis pohár zsíros tejföl
olívaolaj
víz
só, bors

Elkészítése:

A karalábét megtisztítjuk, majd tetszőlegesen daraboljuk. Én nagyjából 2*2 cm-es darabokra vágtam, szerintem így a legegyszerűbb vele dolgozni.
Bevonjuk olívaolajjal egy megfelelő méretű fazék alját, gyengéden felmelegítjük, majd rászórjuk a karalábét és közepes tűzön, gyakran kevergetve fedő alatt párolni kezdjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, nehogy lekapjon... 
Amikor puhulásnak indult a karalábé, megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük, csomós lehet, de nem kell tőle pánikba esni. Óvatosan, apránként felöntjük vízzel, közben kevergetjük, így a csomók eltűnnek. Annyi vizet öntsünk rá, ami éppen ellepi. Belekeverjük a zsíros tejfölt, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel és fedő alatt addig forraljuk, míg elkészül. Ne főzzük túl sokáig, maradjon harapható a karalábé, ne főzzük péppé. Utolsó kóstolás és utóízesítés és készen van. 20 perc.

Fogyasztható magában, de kerülhet rá tükörtojás, fasírt, de halszeletet is süthetünk a tetejére, esetleg pörköltet is adhatunk hozzá. Akárhogyan is fogyasztjuk, nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...