Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2016. május 22., vasárnap

Csőben sült spárga

Spárgaszezon van, így érdemes kísérletezni ezzel a finom zöldséggel. Van már a blogon spárgából készült étel, most egy roppant egyszerű, néhány hozzávalóból könnyen elkészíthető finomságot készítettem a zöldség fehér verziójából. Önmagában, de köretként is nagyszerű étel.

Hozzávalók:

1 köteg spárga
szeletelt bacon (annyi, amennyi szelet szükséges a köteg spárgához)
1/2 citrom leve
só, cukor, kapor
víz

Elkészítése:

Első lépésként tisztítsuk meg a spárgát. Ha nincs spéci spárgatisztító kézi készülékünk, akkor egy jó minőségű krumplihámozó is jó lesz, késsel kár belefogni, mert csak farigcsálni fogjuk. A spárga alsó 5-10 cm-es darabját levágjuk és eldobjuk. Nem szabad sajnálni, mert ez nagyon rostos és elmenne a kedvünk a fogyasztásától. Minél zsengébb a spárga, annál rövidebb ez a rész. Ha levágtuk, akkor szépen megtisztítjuk a rostos külső rétegétől.
Egy akkora edényben, amiben egyben elférnek a szálak vizet melegítünk. Ha felforrt, belefacsarjuk egy fél citrom levét, teszünk bele egy teáskanál sót és cukrot, megszórjuk bőven szárított kaporral, majd belehelyezzük a spárgákat és 10 percig gyöngéden főzzük (na nagyon zsenge lenne, akkor kevesebb idő is elég, nem kell péppé főzni).

A megfőtt spárgát szokás jeges vízben megfürdetni, hogy ne főjön tovább. Elég azonban leszűrni és félretenni, hogy hűljön. Ha nem főztük szét, nem lesz vele gond.

Ha kihűlt, akkor egyesével baconszeletekbe tekerjük, majd egy tűzálló edénybe fektetjük, ahol 180 °C-os grill és légkeverés használatával 10-15 perc alatt átsütjük, hogy a szalonna kissé megpiruljon. Szabadtérben, kerti grillezés alkalmával faszén felett is kiváló lesz.

Tálalhatjuk is. Egyszerű, könnyű és finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...