Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. október 23., csütörtök

Baconbe tekert aszalt szilvával töltött csirkemell falatkák

Sokan nem szeretik a gyümölcs és hús kombinációt, pedig nagyon finom kombináció és sokszor meglepő élményt nyújt. Az aszalt gyümölcsök széles körű felhasználhatósága nem kérdéses, akár süteményben, akár valamilyen főfogásban akarjuk használni, kitűnő alapanyag. Most az aszalt szilvát választottam és a csirkemellet hozzá, bár sertés szűzből is nagyon finom lenne. Ami még "dob" rajta egy leheletnyit, hogy a kis falatkákat kívülről baconbe bugyoláltam és így sütöttem meg. Szóval újabb egy egyszerű és finom étel gyorsan.

Hozzávalók (3-4 személyre):

1 egész csont nélküli csirkemell
aszalt szilva
szeletelt bacon
só, bors, paprika
olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemell filét lapjában három részre vágjuk, majd a lapokat szintén három részre csíkozzuk. Az így előkészített csíkokba egy-egy szem mag nélküli aszalt szilvát tekerünk, minél szorosabban, majd ezt egy szelet baconbe tekerjük, tartva azt, hogy a lehető legszorosabb legyen a kis pakkunk.

Egy sütőedény alját olívaolajjal bevonunk, majd a kis falatkáinkat ráfektetjük úgy, hogy a bacon vége alul legyen, hogy sütéskor ne pöndörödjön fel.

Az elkészült csomagokat aztán alsó és felső sütési módban 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük (gázon nagyobb fokozat), majd kb 20 percig sütjük. Amikor a bacon szépen megsül, addigra a csirkemell is átsül.

Köretként frissen sütött burgonya chips került mellé (a krumplit uborkagyalun letoltam, majd bő olajban ropogósra sütöttem), de krumplipüré, párolt rizs is kiváló választás.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...