Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. január 18., szombat

Sajtos krumplis omlett

Egy kiadós reggeli, amely alaposan beindítja a napot. Az omlettben az a legnagyszerűbb, hogy ízlésünk szerint variálható és a variációk száma gyakorlatilag végtelen.

Hozzávalók (1-2 személyre):

15 dkg krumpli
3 db tojás
5 dkg trappista
3 dkg brie (vagy camembert)
só, bors, paprika
olívaolaj, étolaj

Elkészítése:

A megtisztított krumplit nagyon vékonyra szeleteljük fel. Ha van valamilyen szeletelő alkalmatosság, akkor érdemes bevetni, mert egyrészt gyorsabban végzünk, másrészt pedig egyforma vékony szeleteket kapunk.
A vékony krumpliszeleteinket aztán bő forró olajban szalmasárgára sütjük.

Míg a krumpli sül felütjük a tojásokat, majd jó alaposan felverjük. Közben megsózzuk és tekerünk bele egy kis friss borsot.

A trappistát reszeljük le, a brie sajtot pedig szeleteljük fel vékony szeletekre, közben egy serpenyőt tegyünk fel a tűzre melegedni.

Amikor a krumpli megsült, akkor egy szűrőlapáttal emeljük ki. Ekkorra a tűzre feltett serpenyőnk is már felhevült, így a krumplit a serpenyőbe szedjük át. Locsolgassuk meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk meg, majd rendezgessük el a serpenyőben, hogy az alján mindenhol legyen krumpli és öntsük rá a felvert tojásokat úgy, hogy az egész serpenyőben egyenletesen oszoljon el.

A tojást egy fél percig nagy lángos sütjük, majd a tüzet mérsékeljük és addig sütjük az omlettet, amíg láthatóan az állaga megváltozik, megsül. Arra kell vigyázni, hogy ne süssük túl, mert nincs rosszabb egy kiszárított omlettnél.
Ha már majdnem elkészült, akkor szórjuk meg a reszelt sajttal, a brie szeleteket rakjuk sorba középtájt, majd amikor már ízlésünknek megfelelően átsült az egész, akkor egy elegáns mozdulattal hajtsuk félbe egy spatulával, vagy valamilyen más alkalmas eszközzel. Annyi hő lesz benne, hogy a sajt finoman nyúlós lesz a belsejében.

Az így félbehajtott omlettet tányérra csúsztatjuk, majd megszórjuk paprikával, tekerünk rá még egy kis borsot és friss puha kenyérrel fogyaszthatjuk is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...