Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. május 24., péntek

Finom csokis kiflik

Egy naptáron láttam meg ezt a receptet, ami annyira guszta volt, hogy tudtam, hogy kipróbálom hamarosan. Eljött az ideje, megsütöttem és nagyon finom volt valóban. Egyszerűen elkészíthető, akár uzsonnára, kirándulásra is be lehet pakolni, bár kissé maszatol a tölteléke. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

Tésztához:

60 dkg finomliszt
7 dkg cukor
1 tojás
1 bögre tej (kb. 3 dl)
7 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
1 teáskanál só

Töltelékhez:

10 dkg étcsokoládé lereszelve
5 evőkanál cukrozott kakaópor
7 dkg cukor
kb 5 evőkanál lekvár (narancslekvár, sárgabarack lekvár, vagy más, ízlésünknek megfelelő, ami megy a csokihoz)

Kenéshez:

1 tojás

Elkészítése:

Először dagasszuk be a tésztát, mert keleszteni kell. A hozzávalókat tegyük egy tálba (a tejet langyosítsuk meg előtte, a vajat pedig olvasszuk meg) és dagasszunk egy szép, könnyű, hólyagos tésztát. Ha száraz lenne és folyadékot kívánna még, akkor langyos tejjel orvosolhatjuk a problémát. Ha a tészta kész, akkor letakarjuk és fél órát kelesztjük.

Míg a tészta kel, készítsük el a tölteléket. A töltelék hozzávalóit keverjük össze annyi lekvárral, hogy egy sűrű, kenhető anyagot kapjunk.

Ha eltelt 30 perc, akkor 4 egyenlő részre vágjuk a tésztát, könnyedén átgyúrjuk a darabokat, majd párokban folytatódik a munka tovább. A sütemény összeállítása úgy történik, mint a Mazsi-féle kifli esetében.

Az egyik darab tésztát jó vékonyra kinyújtjuk (a deszka kíván egy kis lisztet), ezt megkenjük a töltelék felével, ráfektetünk egy másik, vékonyra kinyújtott lapot és összenyomkodjuk a kettőt. Ezt követően 16 egyenlő részre vágjuk a kört, egyesével szorosan feltekerjük a cikkeket a vastagabb oldaluknál kezdve, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az így elkészített kifliket.

A műveletet megismételjük a másik két tésztánkkal is.

A feltekert és tepsibe rakott kifliket letakarjuk és negyed órára magára hagyjuk őket, hogy kipihenjék a fáradalmaikat sütés előtt.

A sütőt 200 °C-ra állítjuk légkeveréssel (gázon nagy fokozat), majd a pihentetett kifliket, miután megkentük őket felvert tojással a sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Ha a kiflik megsültek várjunk pár percet a fogyasztásukkal, bár nem lesz egyszerű, mert nagyon guszták...











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...