Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. augusztus 20., hétfő

Natúr pulykamell M hagymás törtkrumplival és lilahagyma salátával

A pulyka- és csirkemell azon alapanyagok egyike, amelyekből megszámlálhatatlan verzióban készíthetőek ételek. Legnagyobb előnyük azon túl, hogy egészségesnek mondhatóak, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, könnyed, de laktató fogásokat tehetünk az asztalra, így ezekben a meleg napokban sem kell órákat a konyhában tölteni.

Hozzávalók:

személyenként 2 szelet pulykamell (csirkemell)
finomliszt
étolaj, olívaolaj
2 szem paradicsom
1 fej lilahagyma
1 darab TV paprika
személyenként egy közepes darab krumpli
1 jó nagy fej vöröshagyma
só, bors

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, összevágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla a főzővizet és krumplinyomóval durvára összetörjük. Nem kell pépesre, mert nem püré lesz.
A vöröshagymát felaprítjuk -nem kell annyira finomra-, majd étolaj-olívaolaj keverékén lepirítjuk (csak azért szoktam összekeverni a kétféle olajat, nehogy az olívaolaj megégjen, mert akkor rossz ízű lehet). Ha a hagyma lepirult, akkor hozzáadjuk a krumplit és együtt pirítjuk, hogy kis színt kapjon a krumpli is. Ha kell sózzuk még és borsozhatjuk is ízlésünk szerint.

Közben foglalkozhatunk a hússal is. A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd finomlisztben megforgatjuk és étolaj-olívaolaj keverékében hirtelen megsütjük. Pár perc az egész.

Ételünk kísérője egy könnyed lilahagyma saláta. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát egyforma méretűre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal és készen van.

Tálaláskor a tányérra tesszük a húst, a krumplit és mellé egy kevés színes salátát.

Fél óra az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...