Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. augusztus 5., vasárnap

Madártej

Ebben a hőségben jólesik egy kis hűsítő, hideg édesség. Az egyik legjobb megoldás a madártej, ami ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Azért jó ez a recept, mert könnyen felezhető a mennyiség, ha túl sok lenne a 2 liter tej.

Hozzávalók:

2 liter tej
6 tojás
20 dkg cukor
2 vaníliás cukor
2 csapott evőkanál finomliszt
1 vaníliarúd
csipet só

Elkészítése:

A tejet feltesszük egy nagy méretű fazékban főni. Beleszórjuk az egyik vaníliás cukrot és felforraljuk. Közben a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét csipet sóval és a másik vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Ha a tej felforrt, akkor vigyázunk rá, nehogy kifusson és a tojásfehérje habból evőkanál segítségével kis halmokat szaggatunk. Kalkuláljuk be, hogy a hab térfogata megnő, ezért ne zsúfoljuk tele az edényt. A megduzzadt habot megfordítjuk, másik oldalán is főzzük egy kicsit (20-30 másodperc), majd szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.
A visszamaradt tejbe beletesszük a vanília rudat, amit előtte félbevágtunk és a magjait kikapartuk.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet és a forró tejből apránként merünk egy pár merőkanálnyi mennyiséget. Ezt követően ezt a tojássárgás keveréket belezúdítjuk a tejbe és forraljuk pár percet.

Ezt követően az egészet leszűrjük, hogy megszabaduljunk a nem kívánt csomóktól, fehérjedarabkáktól és vaníliától (a magok átmennek a szűrőn és az ízesíti a végeredményt).

Ha átszűrtük a lét, akkor a tetejére tesszük a tojáshabot és lehűtjük.

Ha jó hideg, akkor tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...