Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. május 1., kedd

Csokis-kókuszos piskótatekercs

A piskóta nagyon sokoldalú sütemény. Sokféle módon készíthető, vízzel, tejjel, vajjal. Én most egy egyszerű vizes piskótát készítettem. Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A piskótatekercs egy kicsit macerásabb a feltekerés miatt, de ez sem egy annyira bonyolult dolog. Tölthetjük lekvárral, különböző krémekkel, pudingokkal. Én most csokipudinggal töltöttem és még egy kis kókuszreszelékkel is megszórtam. A csoki nagyon finom a kókusszal.

Hozzávalók:

Piskótához:

4 darab tojás
4 csapott evőkanál kristálycukor
4 púpozott evőkanál finomliszt
4 evőkanál tej

Krémhez:

1 csomag csokoládés pudingpor
0,5 liter zsíros tej
5 evőkanál cukor
néhány evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése: 

Hagyományos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk. Ezt követően a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, majd már kézzel folytatva belekeverjük óvatosan a lisztet és a felvert fehérjehabot is. A kész, rendkívül könnyű masszát egy sütőpapírral bélelt lemezen megsütjük. 10 perc az egész légkeverésen,160 C°-on, gázon közepes fokozaton. Világos színűre kell sütni, nem szabad kiszárítani, mert akkor biztosan eltörik majd feltekeréskor. Figyeljük és ha a tűpróbát bírja, akkor nem is kell neki több idő.
A kész piskótát kivesszük a sütőből és egy másik sütőpapírra borítjuk és lehúzzuk róla azt a papírt, amin sütöttük.

Ameddig sül a piskóta elkészíthetjük a krémet. A csokis pudingporból 0,5 liter tejjel a cukorral elkészítjük a pudingot. Én szoktam beledobni egy darabka vajat ha elkészült, hogy ne bőrösödjön meg.

A piskóta kész, a krém kész, jöhet a töltés, tekerés.

A piskótára ráöntjük a pudingot úgy, hogy a végén egy sávot üresen hagyunk, mert feltekeréskor odamászik a krém majd magától. Ha ráöntöttük és elegyengettük a pudingot, akkor az egészet megszórjuk kókuszreszelékkel, majd egy sávban kicsit vastagabban is szórunk a kókuszból. Az egészet feltekerjük, szorosan, amennyire csak tudjuk. Ha feltekertük, akkor beletekerjük a papírba, amin volt, majd egy konyharuhába, jó szorosan, és hűtőbe tesszük dermedni.

Fél óra múlva, ha az egész lehűlt és a krém megdermedt, akkor kicsit ferdén felszeleteljük.

 Fél óra az egész.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...