Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. április 8., vasárnap

Zsírban sült krumplis pogácsa

Az egyszerűség szüli talán a legfinomabb dolgokat. És pont azért, mert nem bonyolult, ránézés után ha megkóstoljuk, akkor pont azt kapjuk, amire számítunk. Így van ez a zsírban sült krumplis pogácsával is. Egyszerű és finom.

Hozzávalók:

75 dkg krumpli
25 dkg finomliszt
1 db tojás

sütéshez: étolaj vagy zsír

Elkészítése:

Ezeket a fajta ételeket készíteni úgy lenne az igazi, ha héjában főtt krumplit használnánk hozzá. Ám pont olyan jó egyszerűen a hámozott krumplit puhára főzni sós vízben, így sokkal egyszerűbb és gyorsabb is. A megfőtt krumplit aztán ki kell hűteni, majd krumplinyomón átnyomni vagy összetörni. A kihűlt és összetört krumplihoz hozzáadjuk aztán a tojást, majd a lisztet és összedolgozzuk. A liszt mennyisége körülbelüli mennyiség. Mivel sokféle krumpli van, így különféle mennyiségű lisztet vesz fel. Annyi lisztet kell adni hozzá, hogy egy kissé ragadós, de rugalmas tésztát kapjunk. Ez bőven lehet 25 dkg-nál több is, nem kell megijedni, ha sokkal több lisztet vesz fel. Igazából nincs is nagyon értelme méricskélni. A krumplit sós vízben főzzük ugyan, de kóstoljuk meg a tésztát és ha kell, akkor adjunk még hozzá sót ízlésünknek megfelelően.

A kész tésztát egy alaposan lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a forró zsiradékban szép pirosra sütjük. Ha megsült papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk, majd fogyasztható. Igyekezni kell a sütéssel, mert ugyan lisztezzük a deszkát, de ennek ellenére hajlamos nagyon leragadni.

Érdemes megpróbálni paprikakrémmel enni (édessel vagy csípőssel is akár), mert nagyon finom ízeket tudunk előcsalogatni belőle.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a receptet régen kerestem, és most meg is csináltam gyorsan! Az illetékes m.e.o-zása után azt mondhaton, hogy jól sikerült :)
    És páromnak is ízlett:)

    VálaszTörlés
  2. Héjában főtt krumplival az igazi! 😀

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...