Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. február 5., vasárnap

Hortobágyi húsos palacsinta

Ez egy viszonylag egyszerű recept. A kész palacsintákat lehet rántani is, amit tartárral tálalunk, de most a tepsiben tejföllel meglocsolt verziót készítettem el.

Íme.

Hozzávalók:

A palacsintához

1 darab tojás
finomliszt
tej
étolaj
csipet só, cukor

A töltelékhez

50 dkg darált sertés hús
1 nagy fej vöröshagyma
pár kanál zsír (étolaj)
só (húsleves kocka, ételízesítő), bors, paprika, őrölt kömény

Elkészítése:

készül a palacsinta...
A palacsintákat megsütjük a szokásos módon. Nem írtam a hozzávalóknál mennyiséget, mert nem tudok írni mennyiséget. Tapasztalatom szerint egy evőkanálnyi liszt aránnyal számítva kettő darab palacsinta süthető. A tojást a sóval és a cukorral (amely kevesebb, mint a rendes palacsintánál) elhabarjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet lassanként hozzáadva csomómentes tésztát kavarunk. A végén szoktam önteni hozzá egy kevés étolajat is. Ezt követően kevés étolajjal palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.

A nagy fej vöröshagymát felaprítjuk, majd zsíron (étolajon) üvegesre sütjük. Lehúzzuk a tűzről, pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a darált húst. Kevés vízzel felöntjük, borsozzuk, teszünk bele őrölt köményt, sózzuk (én szokás szerint egy húsleves kockát raktam bele). Megfőzzük.

...és a töltelék
Ha készen van minden, akkor már csak össze kell rakni és megsütni.

A palacsintákba rakunk gazdagon a darált húsos töltelékekből, majd négy oldalról behajtjuk és hajtási oldallal lefelé zsírozott (étolajjal kikent) tepsibe rakjuk. Ezt addig ismételjük, ameddig a hozzávalók elfogytak, majd zsíros tejföllel bőven meglocsoljuk és 180 °C-os sütőben addig sütjük, ameddig a tejföl színe ízlésünknek megfelelő lesz. Friss kenyérrel tálaljuk.
a palacsintákat megtöltjük és a tepsibe rakjuk
megsütjük
tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...