Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. február 3., péntek

Amerikai palacsinta

Sütöttem egy pár darab amerikai palacsintát. A normál palacsintát nem nagyon szeretem, ebből viszont szoktam enni néhányat. Nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

1 db tojás
finomliszt
tej
1 evőkanál cukor
csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése:

A tojást egy csipet sóval és a cukorral habverővel alaposan elhabarjuk. Ezt követően beleszórjuk a lisztet, nagyjából 1 púpozott evőkanál lisztből 2 palacsintára lehet számítani. Tehát annyi lisztet szórunk bele ezzel az aránnyal számolva -amibe belekevertük a szódabikarbónát-, amennyi palacsintát akarunk kapni (természetesen, ha nagy mennyiséget készítünk, akkor a szódabikarbóna mennyiségét is emelni kell). Ha benne van a liszt is, akkor lassanként hozzáöntjük a tejet. Fokozatosan keverjük és adagoljuk a tejet, így biztosan nem lesz csomós a tészta. A szokásos palacsinta tésztájánál valamivel sűrűbb állagú tésztát kell kapni, inkább olyan sodó állagút. A kész tésztát egy pár percig pihentetjük, így a szódabikarbóna dolgozni kezd.

a sütése is egyszerű -látszik milyen szép levegős a tészta-
A sütése is teljesen egyszerű. Felforrósítunk egy palacsinta sütőt, amibe vagy egy kis vajat teszünk vagy minimális étolajat öntünk, majd a tésztát beleadagoljuk. Attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb palacsintákat akarunk, 3-5 darabot süthetünk egyszerre.
a kész palacsinta -saját készítésű szilvalekvárral

A tészta nagyon hamar megsül, sülés közben felpuffad, szép levegős lesz. Egy fordítás, a másik oldalon is pár perc és tálalhatjuk is.

Tálaláskor amerikai módra juharsziruppal, magyar módra mézzel, vagy ízlésünknek megfelelően egyéb más módon is ehetjük, valamilyen lekvárral, de akár mogyorókrémmel, egyszerűen porcukorral megszórva is. Én sült baconnal nem biztos, hogy szeretném, de egyszer lehet, hogy megpróbálom úgy is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...